2019 Türkiye

kuantum-7

VEDİK ASTROLOJİ EVİ 2019

“HIZLANDIRILMIŞ GERÇEKLİK”

Hem Ülkemiz hem de Burçlar için 2019 yılı gökyüzü hareketlerine bakarken bu kelime belirginleşti. Evet, gezegen hareketlerine baktığımda doğru bir tabir olduğunu ve bu yılın enerjilerini tanımladığını fark ettim. Nedir HIZLANDIRILMIŞ GERÇEKLİK?

Bu enerjinin ayak izleri 2018 yılında saklı esasen. SatürnRahu ve Ketu üçlüsü gelecek olanın uzak titreşimleriydi. Satürn ülkemiz haritasında 7.evimize kurulduğundan bu yana (Yabancı ülkelerle olan iletişimlerimiz, ithalat, ihracat, her türlü anlaşmalar, dış ticaret) gibi konularda bizi yüzleşmemiz gerekenlerle buluşturdu. Rahu 2.evimiz de (Milli servetimiz, bankalar, maliye, ticaret) yapmamız gerekenleri söyledi. Ketu ise 8.evimiz de (Dış borçlar, Borsa gibi spekülatif kazançlar, toprak kaybı, doğal afetler) geçmişten bu yana çözmemiz gereken karmik süreçleri önümüze getirdi. Peki sizce geçtiğimiz bir yıl boyunca bu ödevleri anlayıp, içselleştirip, yeniden yapılandırmakta başarılı olduk mu? Bana sorarsanız verilen enerjileri pekte doğru kullanamadığımız kanaatindeyim. Elbette bunu ne ölçüde başarıp başaramadığımızı önümüzde ki süreçte hep birlikte göreceğiz. Bu yıl gerçekleşecek tutulmaların üçü 7.evimizde yani Yay burcunda gerçekleşecek. 2019 dış ülkelerle bağlantılı olan vurgulu ve yoğun enerjileri açığa çıkaracak.

Gelelim bu yıla; Mart ayı geldiğinde Mistik Düğümler yani Rahu ve Ketu burç değiştirecekler ve yaklaşık bir buçuk yıl boyunca girdikleri alanda enerjilerini yayacaklar. Rahu İkizler burcuna yani 1.evimize (Devlet otoritesi, toplum ve sağlığı, iç işlerimiz), Ketu ise 7.evimize (Dış Ülkelerle olan iletişim, İthalat, İhracat, Anlaşmalar) geçiş yapacaklar. Yay burcunda yaşanacak Satürn-Ketukavuşumu hızlandırılmış gerçekliğin en önemli iki aktörü olacak.

Vedik Hint kaynakları en zor kavuşumlardan biri olarak görür Satürn-Ketukavuşumunu. Bir anlamda nereden geldiğimizi (Ketu), hangi dersleri öğreneceğimizi ve hangi sınavlardan geçeceğimizi (Satürn) önümüze koyan bir enerji alanı oluşturur. Bir anlamda bir karma temizliğidir. Geçtiğimiz yılın vadedilen enerjilerini iyi kullanmış olsaydık bu yılı çok daha rahat geçirebilirdik, ancak bulunduğumuz yer maalesef bunun tam tersini söylüyor.

Ketu bunu anlamamız ve çözmemiz için bizi Rahu’ya yani 1.evimize yönlendiriyor. Otoriteye şunları fısıldıyor; yönetim tarzını, toplumla olan iletişimini, kaynaklarını, bunları nasıl kullanacağını gözden geçir ve yeniden yapılandır. Tabi ki sadece siyasi otoriteye iş düşmüyor. Bizlerin de toplum olarak birbirimize olan bakış açımızı, tahammül sınırlarımızı, hoşgörümüzü, sevgimizi, birlikte yaşama irademizi sorgulamamız ve değiştirmemiz, geliştirmemiz gereken alanları yeniden yapılandırmamız gerekiyor.

Bunu şekillendirdiğimiz de tekrar Ketu’ya dönüp dış dünyaya karşı olan algımız, korkularımız, ön yargılarımız ile ilgili karmik yüklerimizi görüp, anlayıp yeniden şekillendirmemiz gerekiyor.

Vedik Astroloji disiplininde Daşa dediğimiz gezegen döngüleri mevcuttur. Bir ruhun ya da ülkenin doğduğu an başlayan gezegen süreçleridir. Maha (Ana) dediğimiz tepe sürecin yanında, ara süreçleri anlayabilmek için de Antar (AraDaşa periyotları bulunur. Ülkemiz 2000 yılının Mart ayından bu yana Venüs Maha (Ana) Daşa sürecinde ve bu sürecin son döngüsüne giriyoruz. Mart 2020 de bitecek Venüs Daşa’nın son periyotu olan Venüs Maha-Antar Ketusürecine Ocak başı itibariyle başlamış olacağız. Yaklaşık 14 aylık bu süreç bizler için epey zorlu enerjileri açığa çıkaracak. Ketu ruhsal boyutta çalışır yani dünyevi konular onu hiç ilgilendirmez, bir anlamda geçmişimizdir ve kuruluş haritamızda 9.evimizde (Din, İnanç, Hukuk Sistemi). Transitini de Yay’da ve 7.evimizde yapacağını düşünürsek bu evlerin temsil ettiği konularda yoğun karmik etkiler yaşayacağız. Çünkü bu Daşa periyot'unun en zorlu süreci ilişkiler adına açığa çıkar. Bu da demek oluyor ki dış ülkelerle olan ilişkilerimiz yoğun dönüşümlerden geçecek. Bu konuda biraz içimize dönüp (hem ülkeyi yönetenler, hem de toplum olarak biz) yüzleşmemizi gerçekleştirmeliyiz.

Bu yıl Güneş ve Ay tutulmaları 1.ev ve 7.evimiz aralığında gerçekleşecek ki, yazmış olduğum konuları daha da vurgulu hale getirecek. Özellikle 21 OcakTam Ay Tutulması (Yengeç-Punarvasu Takımyıldızı) ve 02 Temmuz TamGüneş Tutulması (İkizler-Aridra Takımyıldızı) çok güçlü etkiler bırakacak. Jüpiter ise 6.evimizde (Devlet kredileri, borçlar, hastalıklar, silahlı kuvvetler, terörist saldırılar) Kasım 2019’a kadar yolculuğuna devam edecek ama geri harekette olacağı 10 Nisan-11 Ağustos arası bu evin konularında zorlayıcı enerjilerini yansıtacak.

Hızlandırılmış Gerçeklik” bu aslında sadece dünya veya ülkemiz açısından değil biz bireyler açısından da geçerli bir enerji. Geçmiş-Şimdi-Gelecek arasında ki perde inceliyor. Bu yıl her şeyin son sürat geliştiği, yoğun ama akıcı enerjilerin girdabında dolanacağımız bir yıl olacak. Geri sayım başladı bile, değişimi bizler istedik (Elbette istemeyenlerde mevcut) bir çoğumuza küresel kaos olarak görünen aslında yeni yaratımın filizlenmesidir. Gösterileni değil de, gösterilenin ardındakini kavrayanlarımız bu süreci çok daha verimli atlatacak. Tabi ki hep beraber değişeceğiz ama bazılarımız bu dönemi adım atmaktan çok koşarak geçirecek. Hepimiz büyük bir makinenin çarkları gibiyiz ve birbirimize bağlıyız ve bu devasa makinenin her bir parçası çok önemli. Hani şu hepimizin konuştuğu, pek popüler olan Kuantum Gerçeklik var ya! İşte bu yıl onu yaşayıp deneyimlediğimiz bir yıl olacak. Hepiniz için harika dönüşümlerin gerçekleştiği, mucizeleriniz bol olduğu, ışığınızın parladığı bir yıl diliyorum.

Işık ve Sevgi Sizlerle Olsun

Vedik Astroloji Evi

27.12.2018