2020 Türkiye ve Dünya

hermandadblanca_org_diferencias-entre-alma-y-esparitu-1

“HAKİKAT..!”

2020 TÜRKİYE ve DÜNYA

Geçtiğimiz yılın yazılarında sık sık değindiğim büyük Satürn-Oğlak geçişi geliyor. Hakikat senesinde büyük yıkım ve yeniden inşa başrolde olacak.

Vedik Astrolojiye göre en büyük değişim ve dönüşümleri Karma’nın oyuncuları yapar. Satürn, Ketu ve Rahu tarihe not düşülecek, derin izlerin kaldığı dönemleri beraberinde getirir. Satürn Zodyak’ı ortalama 29 yılda kat eder. Dolayısıyla bir noktaya 29 yıl sonra tekrar geldiğinde büyük dönüşümlerde kaçınılmaz olur.

Bu yılın yazılarına odaklanırken her zaman ki gibi yılın enerjisinin ne olabileceğine dair sezgilerimi kontrol ederim. Uzun süre haritaya bakar ve gezegenlerin benimle konuşmasını beklerim. Bu yıl yazıları hazırlamaya başladığımdan itibaren kulağımda hep “Hakikat” sözcüğü yankılandı.

Satürn 24 Ocak itibariyle yöneticisi olduğu Oğlak burcuna geçişini gerçekleştirecek. Gezegenler ama özellikle ağır hareket edenler kendi yöneticisi olduğu burçlarda transit yaparken çok güçlü çalışırlar. Satürn’ün Oğlak burcunda yaklaşık 2,5 yıl konaklayacağını düşünürsek bu yıl başlattığı devrimin 2023 yılına değin süreceğini de öngörebiliriz. Satürn Oğlak ta devrim etkilerini açığa çıkarır. “Sayılarla 2020 ” yazımda değindiğim gibi, temelleri sağlam olmayan, yalan ve maske ile örülmüş ne kadar duvar varsa yıkıp geçer. Hakikat’in ortaya çıkması için ona benzemeyen ne varsa yıkılması gerekir. Çünkü sağlam bir yeniden inşa için öncelikle güçlü temeller atılması gerekir. İşte Satürn Oğlak burcunda bunu yapacak. Doğru bildiğimizi sandığımız yanlışlar, sahte düzenler, kirli politika, tahrip edilen doğa hepsi ama hepsi yıkılacak. Yine sayılar yazımda değindiğim gibi bu sahte düzenin devam etmesi için çırpınan bir sürü kalabalık göreceğiz, hepsi yangından mal kaçırır gibi aceleyle birer tuğla daha koymaya çalışacak temelsiz yapılarına. Ama onlar koydukça, yapı daha bir hızlı sallanmaya başlayacak ve yıkılışı da daha hızlı gelecek. Bunun meali şu; “Doğa bize bir dur diyecek ve yeniden onu anlamamız için fiziksel yıkımları tetikleyecek ki, artık ona nasıl davranmamız gerektiğini anlayalım. Kapitalizm yani sömürü düzeninin yıkılışının başladığını göreceğiz; yani finans sistemleri ağır darbelerle tetiklenecek ki daha doğru bir düzenin gelmesine olanak sağlasın. 2019 yılında sıklıkla değindiğim Krallar, Kraliçeler, Hükümdarlar, Tek Adamlar yıkılacak. Artık o çağ kapandı ve siyasetin yeni bir üsluba geçmesi için eskilerin devrildiğine şahitlik edeceğiz.” Bir yanda Koas’un fırınına sürekli odun atanları, bir yanda Yeni Çağ’ın meşalelerini tutanları izleyeceğiz. Bunu çok net göreceğiz çünkü bu ayrım artık daha belirgin bir hat halinde gözlerimizin önüne serilecek. Hakikat’in bakış açısı yoktur, tek bir gerçek vardır ve oda herkes tarafından ya reddedilir, ya da kabul edilir. Reddedenlerin savaş çığırtkanlıklarına şahitlik edebiliriz. Satürn Oğlak burcunda kitlesel ölümleri tetikler. Bu savaş da olabilir, deprem veya doğal felaketler sebebiyle de. 2020 Dünya da güçlü yer hareketlerini izlediğimiz bir yıl olabilir. Bu durum ülkemiz için de geçerli. Astrolojik olarak ülkemizde 2020 yılında kuvvetli bir deprem olma ihtimali bir hayli yüksek maalesef. Burada şu noktayı netleştirmekte fayda görüyorum; ben bir deprem uzmanı değilim, dolayısıyla burada yazmış olduğum öngörü bilimsel bir öngörü değil. Ama biz astroloji ile ilgilenenler biliyoruz ki gökyüzü hareketleri doğa olayları üzerinde etkili ve bunu gezegenlerin geçmiş transitlerinden görebiliyoruz. Dolayısıyla bu kuvvetli etkinin Astrolojik bir etki olduğunu tekrar vurgulamak istiyorum.

Ülkemize gelecek olursak, Satürn kuruluş haritamızda 8.evimiz de bu transitini sürdürecek. Kuruluş haritamızda Yükselen ve Ay Burcumuzun İkizler olduğunu düşünürsek, Ay’a göre Satürn’ün 8.ev transitini deneyimliyor olacağız. Bu Vedik Astroloji de Asthama Sati/Shani dediğimiz bir değişim ve dönüşüm sürecini yaşayacağız anlamına geliyor.

sugerencias-antes-de-reencarnar

Öncelikle Mundane/Ülkeler Astrolojisin de 8.ev alanı neyi simgeliyor ona bakalım; “Dış ilişkiler, ithalat, ihracat, uluslararası anlaşmalar, halkın tepkisi, ölüm oranları, hastalık, kıtlık, deprem, krediler, dış borçlar, faizler, dış politika, vergiler, istikrarsızlık ve beklenmedik sıkıntılar.” İşte tüm bu konularla ilgili olarak Satürn bizi deneyimlere tabi tutacak. Bu evin konularına ait değişmesi, dönüşmesi gereken ne varsa eskiyi yıkıp, yeniyi inşa etmemiz için zemin hazırlayacak. 8.ev tıpkı bireysel haritalarda olduğu gibi ülke haritalarında da en zorlayıcı ve enerjileri yoğun çalışan bir evdir. Bu ev adeta kendimizden yeni bir ben yarattığımız ve bunun için yoğun deneyimlere ve dönüşümlere maruz bırakıldığımız bir alandır. 2020 yılında erken bir seçim yaşama olasılığımızı da çok kuvvetli görüyorum. Özellikle 23 Mart-04 Mayıs arası Satürn’ün yanına Oğlak burcuna gelecek olan Mars’ın tetiklemesiyle başlayacak olan siyasi gerginliklerin 10 Eylül-14 Kasım arasında Mars’ın pekte sık yapmadığı ama yaptığında da çok yoğun enerjileri açığa çıkardığı Retro hareketini tekrarlayacağı dönemde doruğa ulaşmasını bekliyorum. Mars’ın Retro’sunu 10.ev ve 11.ev alanlarında yani hükümet ve meclis alanlarında yapacağını düşünürsek, erken seçim olasılığının da yüksek olduğu kanaatindeyim. Satürn transiti o kadar kuvvetli bir enerji açığa çıkarıyor ki 2020 yılı için yazsam da siz bu Satürn-Oğlak devriminin 2023 yılına kadar olan enerjilerin başrolü olduğunu bilin isterim.

Tutulmalar açısından baktığımızda da bu yoğun enerjilerin takip ettiğini gözlemleyebiliyoruz. 10 Ocak Ay Tutulması ve 21 Haziran Güneş Tutulması Yükselen ve Ay Burcumuz üzerinde yani İkizler Burcunda gerçekleşecek. Buna bir de 7.ev alanımız olan Yay burcunda 05 Temmuz tarihinde ki Ay Tutulmasını eklersek,  yaklaşık 2,5 yıldır dış ülkelerle olan iletişim, saygınlık, itibar gibi konuları düzeltmemiz adına ağır deneyimlerden geçiren Satürn-Yay transitinin (7.evimiz) nihai gerçeklerini ve sonuçlarını görebileceğimiz bir döngüyü yaşıyor olacağız. Satürn-Oğlak burcunda devam ederken birçokları ile yollar ayrılabilir ve yeni müttefiklikler gelebilir. Çünkü Satürn bizi 8.ev alanında izole olmaya ve iç dinamiklerimizi düzeltmeye iterken, dış ilişkilerle ilgili konularda çok da etkin hamleler yapılacağını düşünmemekteyim. Çok keskin bitişler ve ani başlangıçlar görmemiz mümkün ama önemli olan eskinin gidip yeninin gelmesi değil, atılan adımların temelinin ne kadar sağlam olacağı hadisesi. Jüpiter her ne kadar bizi 7.ev alanında destelese de, orada Eylül 2020 sonuna kadar varlığını sürdürecek olan Ketu’nun (Güney Ay Düğümü) hala karmik deneyimler sunması sürpriz olmamalı. Dediğim gibi Satürn bizlere şunu sıklıkla hatırlatacak; “Dışarıyı bırak ve içine odaklan! Eğer içte sağlam temeller üzerine yeniden inşa sağlanırsa, işte o zaman dışarıdan da o kadar sağlam algılanırsın.”

energia-quantica

05 Haziran Ay Tutulması ve 14 Aralık Güneş Tutulası ise Akrep burcunda ve bizim 6.ev alanımızda gerçekleşecek. “Sağlık, savunma, işgücü, istihdam, halk sağlığı, ordu, donanma, hava kuvvetleri” gibi alanları yöneten bu ev ile ilgili yoğun deneyimlerin de yıla eşlik edeceğini gösteriyor.

12.ev alanımız olan Boğa burcunda da bu yıl bir hayli sert etkiler söz konusu. Yaklaşık 584 günde bir tekrarladığı Retro hareketini 13 Mayıs-24 Haziran tarihleri arasında yapacak olan Venüs; Hastaneler, hapishaneler, iltica, gizli güçler ve düşmanlar, suçlar ve kayıplar, borç stoku, ödemeler dengesi gibi hayli hassas konuları devreye alacak. Ayrıca bu alanda 30 Kasım tarihinde bir Ay Tutulması da yaşıyor olacağız.

2020 bir “4” senesi yani çıraklıktan ustalığa geçmenin başlangıcı. Bu dönemlerde yaşadıklarımız ne kadar yıkıcı, dönüştürücü ve sarsıcı görünse de köklü değişimler için bu gerekli. Hem ülkemiz, hem dünya bu değişimle kaçınılmaz olarak yüzleşecek ve bunu yaşayacak. Artık hepimizin Ego/Zihin gözlüğünü kaldırıp kalp gözüyle ve çıplak geçekle yani Hakikat ile yüzleşmesi gerekiyor. Düzen artık ne bizler için, ne doğa ve tabiat için bu doğrultuda gidemez, gitmez! Bunun idrakine varanlar için de artık harekete ve eyleme geçme zamanı. Yeni Dünyanın inşası yeni gözle görenlerin sayesinde oluşacak. Bu durumu ne kadar çabuk kabullenir ve eylemlerimizi ona göre düzenlersek, bu süreçten o kadar az sarsıntı ile geçeriz. Evrensel yasalar nettir, açıktır ve şaşmaz. Bizler ise Beşeriz ve şaşarız. Ama her birimiz içimizde o kusursuz yasaların bilincini taşırız. Dolayısıyla artık kafaları kaldırıp o yasaların, o kusursuz düzenin akışına uyumlu olmalıyız. Artık çıraklığı bırakıp birer Usta gibi davranmalıyız.

2020’nin hepinize bir kaos gibi değil, harika dönüşüm fırsatlarının göründüğü bir yıl olmasını dilerim. Nasıl göreceğimizi seçmek bizlerin bakış açısına bağlı. Hepinizin Hakikat’i görmeniz dileğiyle.

Sevgi ve Işık Sizlerle Olsun

Vedik Astroloji Evi

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sitede yer alan tüm astrolojik yorumlar tamamı ile Hint/Vedik Astrolojisine göre yapılmaktadır